Najnovšie recenzie zo sekcie Alternátory
Produkt funguje bezproblémovo.
Novy diel odstranil presmykovanie/piskanie remena pri volnobeznych otackach
- Mal by to byť odborný (továrenský) repas na Slovensku
- Nová voľnobežka INA, nové ložiská
- Repas, pričom za malý doplatok máte fungel nový alternátor
- Obsahuje použité diely z iných alternátorov
- Kúpte si diely a zrepasujte si to sami
Informoval som sa o tomto produkte u dvoch rôznych predajcov, či ide o repas alebo nový produkt, pretože k nemu pýtajú zálohu. Obaja odpovedali, že ide o nový produkt, oni repas neriešia, zálohu účtuje dodávateľ.
Ide o alternátor repasovaný na Slovensku, je to oficiálny (zmluvný) repas (bosch exchange) od Boschu. Plastový obal regulátora sa mi zdal nejaký poškriabaný, tak som regulátor demontoval a čudujte sa svetu, bol tam použitý regulátor z roku 2010, prvý z uhlíkov mal 6 mm a druhý 7 mm, pričom minimum je 5 mm. Bol rád, že som mal v zálohe kúpený fungel nový regulátor a ten som vymenil, nové uhlíky mali 12 mm. Čiže som si ušetril robotu na ťažko dostupnom mieste, ktorá by ma čakala cca. o rok.
Voľnobežka je nová značky INA. Ložiská boli tiež menené aj s medeným kužeľom. Stator, diódový mostík a obal je pôvodný (prehodený z iného alternátora).
Ako ste sa mohli dovtípiť, tento alternátor rozhodne nie je fungel nový a keď sa repasuje alternátor, tak okrem voľnobežky a ložísk rotora bezpodmienečne mením aj regulátor napätia a nedávam tam opotrebený s malými uhlíkmi, aby mi kolísalo napätie.
Odporúčanie: nekupujte tento alternátor za 160 € (+ 100 € záloha), ale rozoberte starý alternátor. Kúpte si nový rotor s medeným kužeľom (klzné krúžky) od AS-PL za nejakých 50 €, potom 2 ložiská (SKF) dokopy za 6 €, voľnobežku (23 €) a regulátor (19 €). (Na stránke AS-PL nájdete zoznam všetkých dielov tohto alternátora.) Potrebujete ešte špeciálny nadstavec pre demontáž voľnobežky (na Alze za 4 €), sadu bitov so skrutkovačom a račňu s nadstavcami 13 a 15 mm. Zrepasujte si to radšej sami, robota na hodinu, a budete mať istotu, že to bude repas poriadny a nie pomocou opotrebovaných dielov poprehadzovaných z iných alternátorov. Tiež nebudete musieť čakať na vrátenie zálohy vyše 100 € cca. 2-3 týždne. S výmenou alternátora (voľnobežky) vymeňte aj klinový remeň.
Vynikajúci produkt ,veď je nový, dobýja.
Spĺňa svoj účel.
spokojný
- Náhrada za original
- Originálny diel
- Výhodná cena
Výhodná cena
- Ok
Zatiaľ to mam krátko,ale funguje to
- Kompatibilný štartér
- Výborná cena
- Kvalitné prevedenie
Kompatibilný štartér za výbornú cenu. Všetko presne pasuje a štartuje výborme.
Verím že bude spoľahlivo štartovať.
- Dobry zvuk
Páči sa mi rýchle dodanie cena bezproblémový výber v zvolenej predajňi bol som spokojný
- Tovar nefunkcny zabalenie katastrofálne,spätne odoslanie maximálne komplikované,dokonca na sklad neexistuje tel. Spojenie no čo k tomu dodať. to je úplne neprípustné a nekorektné. Zásielkový služba sklad nenašla a v predajni zásielku odmietli prevziať. Ak bude reklamácia takto pokračovať spôsob jej vybavenia budem medializovaný.
- Výborná cena
- Je malý
- Kvalitné spracovanie
- Dobrá cena
- Tovar zvycajne skladom
- Rychle vybavenie objednavky
- Rýchlosť
Zobrazujem 121 - 140 zo 239 recenzií « Predchádzajúci 1...5 6 [ 7 ] 8 9...12 Ďalšie »